Kundservice

Vanliga frågor

Alla

Vad är det för uppsägningstid som gäller?

Uppsägningstiden är tre (3) månader om inte annat angivits i hyreskontraktet. Din skriftliga uppsägning ska vara oss tillhanda senast den sista i månaden. Vid flytt till äldreboende inom Östhammars kommun tillika dödsfall gäller en uppsägningstid om en (1) månad. En månads uppsägning vid dödsfall kan förlängas till två eller tre på begäran av dödsboet om så önskas.

Hur säger jag upp min lägenhet?

Uppsägning ska lämnas skriftligen. Skicka in ditt gällande hyreskontrakt, undertecknat och daterat längst ner på första sidan under rubrik uppsägning. Lämna gärna dina kommande kontaktuppgifter på angiven ruta i kontraktet. Vi bekräftar sedan din uppsägning med tidpunkt för kontraktets upphörande. Hittar du inte ditt hyreskontrakt går det bra att skicka ett brev med uppgift om uppsägning. Lägenhetsnummer, namn och personnummer ska framgå och uppsägningen ska vara daterad och undertecknad. Uppsägning per e-post eller telefon gäller inte.

Varför kan jag inte logga in/registrera mig?

Det kan bero på att:

  • Du har skrivit ditt personnummer på ett felaktigt sätt. Personnumret ska skrivas utan bindestreck mellan dag och de fyra sista siffrorna samt angivet med 19 i början, ex 199001011111
  • Du inte har angivit korrekt lösenord. För nytt lösenord, gå in under Glömt lösenord.
  • Du har inte loggat in dig under de senaste 12 månaderna varför du blivit inaktiv.
  • Du är redan registrerad hos oss och ska därför logga in och inte registrera dig på nytt. Kontakta oss för inloggningsuppgifter.

Hur gör jag en felanmälan?

Antingen går du in på vår hemsida och gör en felanmälan eller så ringer du din fastighetsreparatör direkt på dennes telefonnummer som du finner under denna länk Personal .

 Vid akuta fel efter vår stängning ber vi Er kontakta

Trygghetsjouren på 018-14 35 70. 

Hur kopplar jag in min TV?

I samband med att du tecknade ditt kontrakt erhöll du en handling som visar hur man kopplar in TV:n. Har du tappat bort den kan du antingen gå in på Telias hemsida eller hämta hem installationsguiden under blanketter/broschyrer.

Vilka TV-kanaler ingår i utbudet?

I det avtal som finns med Telia ingår de markbundna kanalerna SVT 1, 2 & 24, Kanal 4, Kunskapskanalen samt Barnkanalen. Önskar du fler kanaler kontaktar du Telia för uppgift om såväl tilläggskanaler som pris. Kundtjänst når du på 020-755 766, supporten på 020-240 250. Kontaktuppgifterna gäller även IP-telefoni och Bredbandsanslutning.

Får jag hyra ut i andra hand?

Förutsatt att du har giltigt skäl och att vi i egenskap av hyresvärd kan godkänna uthyrningen. Ansökningsblankett finner du under blanketter/broschyrer.

Kan jag koppla autogiro till min hyra?

Ja, det kan du. Det du behöver göra är att gå in på hyresgästsidorna under blanketter och broschyrer och skriva ut en blankett som heter autogiro. Efter ifyllande inklusive namnunderskrift, skickar du in blanketten till oss och vi lägger in uppgiften hos Bankgirocentralen. Kom ihåg att vi behöver ha handlingen hos oss i början av månaden för att hinna registerar uppgifterna och få ett godkännande från Bankgirocentralen för att hinna med en autogirodragning för den kommande månaden. Det är också viktigt att komma ihåg att ha pengar på kontot mot slutet av månaden för att en dragning ska kunna ske. Avslutar du kontot måste du meddela oss det nya kontonumret, i annat fall kommer hyran inte att kunna dras från kontot.

Kan jag få städhjälp?

Ja, dock inte av Östhammarshem. Kontakta lämplig städfirma på orten. Kom ihåg att fråga om pris innan du beställer hjälpen för det brukar inte vara gratis.

Kan jag få flytthjälp?

Kontakta lämplig flyttfirma och begär en offert, d v s ett pris på vad det kostar att få hjälp och vad som ingår.

Kontakta oss om Ni har frågor Kontakt

ÖSTHAMMARSHEM

info@osthammarshem.com

0173-425 50

Måndag - torsdag 8.00 -16.00

Fredag 8.00 - 14.00